söndag 8 februari 2009

Chapter 8: Klipp och klistra med Castro

Nog för att jag och Caroline har fallit offer för den amerikanska pysselandan och just färdigställt vårt dörrkollage, men gränsen för hur äckligt kreativ/barnslig/lekfull man orkar vara går långt innan man får för sig att klä in ett helt hus i målad kartong. Vårt stackars hus håller just nu på att förvandlas till Cuba för att främja den kulturella mångfalden på skolan, eftersom det är International Week denna vecka. Självklart. Det betyder att studenter blir utkörda ur våra study rooms, och att man inte kan gå någonstans utan att råka trampa i låtsaseldar och bergskedjor av papper. Vi är måttligt förtjusta i denna lek. Men vet ni vad? Imorgon ska vi alla få varsitt LÅTSASPASS, med vilket man kan besöka alla andra hus som förvandlats till länder och få en STÄMPEL så att man kan leka att man varit i landet på RIKTIGT! Hurra, låt oss dansa, jubla och sjunga sånger! Nu behöver jag ju inte åka till Cuba, för bergen finns numera i trappan upp till vår våning, maten finns i köket och på väggarna kan jag läsa ALLT om vilka naturtillgångar landet har! Vänta bara tills jag har besökt de andra länderna på Campus! Åh, vad roligt det ska bli att leka!

Igår vankades det Melodifestival för the Swedes på UNCW. Vi bänkade oss framför TV:n med pizzabuffé, CocaCola och hysteriska mängder efterrätter, för att inse att det enda som gick att se på SVT:s hemsida var fyra klipp med de låtar som röstats ut. Alltså ingen gala, ingen glamor och inga nakenchocker. Som en hockeymatch där de visar periodpauserna och avbytarbåsen. Tack för det, SVT. Precis vad jag ville se.

Igår bokade vi också flygbiljett till Orlando för en veckas Spring Break i Florida (för endast 70 dollar, helt sjukt), som äger rum om mindre än fyra veckor. Därför tyckte jag och Caroline att det var lämpligt att börja grunda solbrännan, och spenderade därför dagen med att bränna in vackra linjer av axelband och rosetter på våra kroppar. Låt mig nu avsluta med en hoppspark i ryggen innan vi säger tack, godnatt och drömmer vackra drömmar om att Cuba ligger på andra plats i världen när det gäller tillgångar till kobolt.

1 kommentar:

  1. haha ni har blivit så amerikaniserade - det kommer inte sluta med bara en dörr, vänta bara...snart har ni varenda vägg täckt med utklipp i regnbågens alla färger:-) Vi ska också börja dekorera vardagsrummet här. Har till och med ingått avtal på detta med mina flatmates (en egen dekorationsparagraf under hyresvillkoren). Ha de fint!! Puss o kram!

    SvaraRadera